Bezienswaardigheden en activiteiten in Rovinj

Een heerlijke en veelzijdige vakantie in Kroatië

Rovinj is een prachtig en schilderachtig dorpje op een schiereiland in de Adriatische Zee. Het is een heerlijke plek om te genieten van zon, zee en strand. Ben je op zoek naar een fijne vakantiebestemming waar alle geneugten van het leven volop aanwezig zijn, dan is vakantie Rovinj echt een aanrader.

Onze vakantie Rovinj

Dat Rovinj één van de fraaiste dorpen is van Kroatië werd ons meteen duidelijk. Het romantische vissersplaatsje in de streek Istrië heeft namelijk een heerlijk klimaat, prachtige stranden en een magisch bergachtig landschap. De ligging, dit is op een halfronde heuvel dat uitloopt in zee, maakt deze plek extra bijzonder. We voelden en zagen nog helemaal de Italiaanse invloeden tijdens onze wandelingen in Rovinj. Rovinj blijkt in handen te zijn geweest van de Venetianen, dus de invloeden zijn een logisch gevolg van deze historie.

Bezienswaardigheden Rovinj

In Rovinj hebben wij ons geen moment hoeven te vervelen. Door de vele bezienswaardigheden Rovinj konden wij de ontspanningsmomenten heerlijk afwisselen met bijzondere activiteiten.

Het oude stadscentrum van Rovinj is prachtig en inspirerend. Dit autovrije gedeelte van de stad loop je binnen door een 17e eeuwse toegangspoort genaamd Balbi. Zodra we de toegangspoort door waren, kwamen we terecht in de smalle kronkelige straatjes van de stad. Overal vind je leuke souvenirwinkeltjes en kleine boetiekjes. De authentieke tavernes die je vindt in de stad, zijn zeker een stop waard. Een vakantie Kroatië is niet compleet zonder een goed bereide Kroatische maaltijd te nuttigen in één van deze bijzonder sfeervolle konoba’s (tavernes). Een glaasje Rakija is ook erg lekker ter afwisseling van de wandelingen in de zon. Dat wij met zware benen onze route moesten vervolgen, mocht de pret niet drukken.

De St. Eufemija kerk is een unieke plek om te bezoeken. De klokkentoren van deze barokke kerk is maar liefst 62 meter hoog en daarmee is het de hoogste van heel Istrië. Het uitzicht over Rovinj, met de oranje daken en de omringende eilanden, was letterlijk en figuurlijk een hoogtepunt van ons verblijf in Rovinj.

Het Trg Marsala Tita is een prachtig plein gelegen aan de haven van Rovinj. Het wordt gezien als de belangrijke schakel tussen de oude en de nieuwe stad. De eerder besproken klokkentoren is te vinden op het plein als ook het Venetiaanse monument met de gevleugelde leeuw van San Marco. De Balbiboog, de fontein en het gemeentehuismuseum zijn tevens drie bezienswaardigheden Rovinj op dit authentieke plein. Wij hebben het allemaal mogen bezoeken en kunnen het absoluut aanraden. Het plein in Rovinj is gewoonweg een hele fijne plek om te vertoeven, om even rond te kijken en te genieten van de fijne sfeer.

Uitgaan in Rovinj is ook zeker de moeite waard. De leukste feestjes kun je vieren in het bekende Monvi Center. Je vindt er verschillende nachtclubs, cocktailbars en een disco. Net toen wij dit gedeelte van Rovinj wilden verkennen, bleken er prachtige live concerten te zijn. Uiteraard hebben wij op deze plek, onder het genot van een drankje, heerlijk genoten van de mooie muziek.

Onze vakantie Kroatië en dan zeker Rovinj, was absoluut fantastisch! Voor ons was de combinatie van ontspanning en actief bezig zijn perfect in balans. Het was een vakantie om nooit meer te vergeten!

Vakanties door Welkom in Kroatië

Tijdens je vakantie meerdere bestemmingen ontdekken. De routes die wij voor je hebben uitgezet brengen je langs indrukwekkende bezienswaardigheden, prachtige stranden en baaitjes, authentieke dorpjes en gezellige badplaatsjes. De accommodaties die wij voor onze reizen gebruiken worden met zorg uitgekozen.