Bezienswaardigheden en activiteiten in Pula

Voor een prachtige vakantie ga je naar Pula Kroatië

Afgelopen zomer gingen wij naar Pula in Kroatië. Het is de grootste stad van Istrië en tevens de meest zuidelijke op het schiereiland. Een vakantie Pula moest voor ons een mooie combinatie zijn wat betreft sfeer, historie, een mooie omgeving en vele unieke activiteiten. Dat was onze insteek alvorens we de vakantie Pula boekten. In het volgende blog vertellen we hoe wij deze vakantie in het prachtige Pula hebben beleefd.

Pula heeft de tand des tijds doorstaan

Pula is de oudste stad van de Oost-Adriatische kust en dat kun je wel zien als je door de stad loopt. Als je de historie van Pula enigszins kent, dan weet je dat het Pula niet altijd voor de wind is gegaan. Plunderingen en gevechten in het verleden, totdat Pula in 1853 begon met een wederopbouw. Het mooie aan Pula is, dat het na zo’n roerig verleden nog over zoveel prachtige historische monumenten beschikt. Wat hebben wij gedurende onze vakantie vele bezienswaardigheden Pula mogen zien. Je gaat werkelijk terug in de tijd. Het gekke is, dat wij ons helemaal gingen inbeelden hoe het zoveel jaren terug moet zijn geweest. Een fantastische belevenis!

Bezienswaardigheden Pula

Wat waren wij gecharmeerd van het amfitheater in Pula. Op internet hadden we al veel informatie gelezen en prachtige foto’s gezien. Het was echt geweldig toen we daadwerkelijk in het Amfitheater stonden. Het is één van de best bewaarde Romeinse arena’s en op zo’n moment besef je wel dat je op een hele bijzondere plek bent. Tegenwoordig wordt het amfitheater gezien als bezienswaardigheid die geopend is voor publiek en waar tevens concerten, opera’s en festivals worden gehouden.

De tempel van Augustus is minstens zo goed bewaard als het amfitheater. De Korintische stijl met allerlei versieringen vonden wij heel indrukwekkend. De gedetailleerde bouwstijl is prachtig en secuur vormgegeven, waardoor je onbewust sympathie krijgt voor de makers. Zoveel jaren terug, met zo weinig middelen, zo’n geweldig bouwwerk maken.

Ons favoriete straatje was bij de boog van Sergii. Deze triomfboog stamt uit de eerste eeuw voor Christus, dus ook deze plek vonden wij prachtig en imposant. Vooral het doorkijkje dat je krijgt over het gezellige straatje was heel uniek. Wat hebben we veel foto’s geschoten op deze plek!

Heerlijk genieten op de stranden in Pula

Pula kent heel veel prachtige stranden. Dat kan ook bijna niet anders met een 80km lange kustlijn. Tijdens onze vakantie hebben we op verschillende stranden lekker kunnen genieten van de zon en de zee. Het is leuk om de drukbezochte stranden te bezoeken, maar vergeet zeker niet de rustige en ongerepte stranden. Het is er heerlijk kalm. Je waant je even alleen op de wereld.

Gezelligheid in Pula!

Pula is een levendige stad waar altijd wel iets te beleven is. De avonden hebben we heerlijk genoten van het heerlijke eten in de restaurants. De bediening was altijd goed en de gerechten die we voorgeschoteld kregen waren van prima kwaliteit. We werden op onze wenken bediend. Overal waar we kwamen kregen we een heel warm welkom! Na het eten gingen wij vaak nog even nazitten in een gezellig barretje. Die heb je er overigens genoeg! Een fijne bijkomstigheid van een top vakantie als je ons vraagt.

Vakanties door Welkom in Kroatië

Tijdens je vakantie meerdere bestemmingen ontdekken. De routes die wij voor je hebben uitgezet brengen je langs indrukwekkende bezienswaardigheden, prachtige stranden en baaitjes, authentieke dorpjes en gezellige badplaatsjes. De accommodaties die wij voor onze reizen gebruiken worden met zorg uitgekozen.