Opatija

Opatija is gelegen in Istrie en is tegenwoordig een populaire bestemming. De stad en badplaats heeft op dit moment ruim 12.500 inwoners.

Lees verder

Poreč

Op ongeveer 1350 km rijden vanaf Utrecht vind je de zonnige kustplaats Poreč. De gemeente Poreč telt inmiddels meer dan 20.000 inwoners en ligt aan de westkust van Istrië.

Lees verder

Pula

Tegenwoordig wordt het amfitheater gezien als bezienswaardigheid die geopend is voor publiek en waar tevens concerten, opera’s en festivals worden gehouden.

Lees verder

Rovinj

Rovinj is een prachtig en schilderachtig dorpje op een schiereiland in de Adriatische Zee. Het is een heerlijke plek om te genieten van zon, zee en strand.

Lees verder

Zadar

Zadar is een prachtige stad om kennis mee te maken en voor alle leeftijden geschikt. Ben je bijvoorbeeld op doorreis naar het Zuiden van Kroatië?

Lees verder

Biograd

Biograd heet voluit Biograd na Moru en ligt aan de Adriatische kust iets ten zuiden van Zadar en wel in de provincie Zadar. Biograd heeft ruim 6.000 inwoners.

Lees verder

Primošten

Primošten is eigenlijk in verhouding met de andere plaatsen zoals Zadar en Biograd een stuk kleiner. De stad is ook gelegen aan de Adriatische kust en telt zo’n 3.000 inwoners.

Lees verder

Šibenik

De stad Šibenik is de hoofdstad van de provincie Šibenik-Knin. Sibenik heeft 38.000 inwoners en de stad zelf ligt in een baai van 10 kilometer lang.

Lees verder

Split

Split is de tweede stad van Kroatië en telt inmiddels meer dan 230.000 inwoners. De bekende havenstad Split is erg belangrijk voor het economische en toeristische gedeelte.

Lees verder

Trogir

Het oude stadsdeel is heel interessant om te bezoeken. Dit gebied is sinds 1997 onderdeel van de Unesco Werelderfgoedlijst en bevat architectuur in stijlen, van barok tot romaans.

Lees verder

Zagreb

De stad zelf telt bijna 1 miljoen inwoners. Zagreb ligt aan de rivier de Sava en aan de voet van het gebergte Medvednica aan de rand van de Pannonische vlakte.

Lees verder