Duis autem vel eum iriure dolor in hendrerit in vulputate velit esse molestie consequat, vel illum dolore eu feugiat
Shop Now

Latest News

Type what you are searching for:

Make your own custom-made popup window!

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit, sed diam nonummy nibh euismod tincidunt ut laoreet dolore
[contact-form-7 id="3019" html_class="default"]

Fietsen in Kroatië

Welkom in Kroatië / Beleef Kroatië  / Fietsen in Kroatië
Fietsen in Kroatië

Fietsen in Kroatië

Fietsen in Kroatië

Vakantiegangers die al meerdere jaren naar Kroatië gaan is het wellicht al opgevallen, fietsen in Kroatië wordt steeds meer gedaan. Ook in het hoogseizoen kiezen veel mensen ervoor om ’s ochtends en ’s avonds gebieden per fiets te verkennen. Met name de kusstrook is populaire bezienswaardigheid per fiets. Op internet is niet veel informatie over fietsroutes te vinden. Reisorganisaties bieden kant en klare fietsreizen aan maar welke tips zijn handig als je zelf je omgeving per fiets wilt verkennen?

Fietsen in Kroatië is nauwelijks te vergelijken met fietsen in Nederland. Allereerst heb je er een heel ander klimaat. Met name in de zomermaanden kunnen de temperaturen flink oplopen. Probeer daarom ’s ochtends of in de avond te fietsen. Met temperaturen boven de 30 graden is het niet aan te raden om een flinke afstanden per fiets af te leggen. Naast het klimaat heb je natuurlijk ook nog met de omgeving te maken. De vele heuvels en bergen maken het lastiger (maar wel uitdagender) om je te verplaatsen.

Fietsroutes in Kroatië

In Istrië wordt al langere tijd gefietst door toeristen. Daarom zijn er verschillende websites ontstaan met fietsroutes die men kan afleggen. De meest bekende is Istra Bike, bekijk hier engelse versie van de site.

De regio Kvarner biedt ook veel routes met verschillende moeilijkheidsgraden wat betreft hoogteverschil. Zo kun je op de eilanden Krk, Cres en Rab mooie fietsroutes vinden. Bekijk deze site voor een overzicht met een aantal fietsroutes.

Ook in Dalmatië zijn er talloze fietsroutes die veelal bij de VVV kantoren te vinden zijn, het nadeel is dat er niet echt een fietsnetwerk is waarbij verschillende steden aan elkaar verbonden zijn. De goede fiets gebieden in Dalmatië zijn o.a. de omgeving van Zadar (eilanden Ugljan en Pašman), Biograd, Vodice, Primošten en Omiš. Evenals de eilanden Hvar, Brač en Šolta. Routes voor mountainbikers worden vaak bijgewerkt op de jaarlijkse VVV kaarten omdat er veel nieuwe routes worden gemaakt om gebieden in de bergen beter bereikbaar te maken.

Fietsen in Kroatië
Fietsen Kroatië
Fietsen in Kroatië

Handig om te weten

Voor de ervaren fietsers is het wellicht vanzelfsprekend maar neem tijdens een fietstocht voldoende water mee. Neem daarnaast voor de zekerheid altijd geld en een mobiele telefoon mee. Mocht je rondom de steden fietsen dan is een bandenplak- en of reparatie setje natuurlijk ook geen overbodige luxe. Bescherming tegen de zon is ook erg belangrijk. Denk aan hoofdbescherming, zonnebril en zonnebrandcrème.

Fietsroute sites Kroatië

1 Comment
  • Caro
    17/05/2018

    we deden al een rondreis door Kroatie met de auto maar willen het nu met de fiets doen, thx voor de leuke tips en info

Leave a Comment