Duis autem vel eum iriure dolor in hendrerit in vulputate velit esse molestie consequat, vel illum dolore eu feugiat
Shop Now

Latest News

Type what you are searching for:

Make your own custom-made popup window!

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit, sed diam nonummy nibh euismod tincidunt ut laoreet dolore
[contact-form-7 id="3019" html_class="default"]

De snelwegen van Kroatië

Welkom in Kroatië / Vakantietips  / De snelwegen van Kroatië
Snelwegen van Kroatie

De snelwegen van Kroatië

De snelwegen van Kroatië

Kroatië is uiterst geschikt voor een vakantie per auto. De laatste jaren is er veel gewerkt aan de nieuwe snelwegen van Kroatië waardoor je steeds makkelijker van het binnenland richting de kust kan rijden. Zo kun je in een aantal uur vanuit Zagreb via Zadar en Šibenik naar Split rijden. Door de goede snelwegen van Kroatië kun je ook makkelijker en vooral veiliger verplaatsten binnen Kroatië met bijvoorbeeld een vouwwagen, camper, caravan of aanhangwagen. Tegen een kleine vergoeding hoef je dus niet meer via kronkelige kustroutes je bestemming te bereiken. Natuurlijk is dat wel een mooie manier om het land en de kust te ontdekken maar dat doe je meestal liever vanaf je camping of andere accommodatie.

De meest bekende snelwegen zijn de;

  • A1: Zagreb – Dubrovnik
  • A3: Zagreb – Slavonski Brod
  • A6: Bosiljevo – Rijeka
  • A8/A9: Istrië

Vergeet niet je paspoort mee te nemen als je Dubrovnik bezoekt. Je rijdt namelijk een klein stukje door Bosnië Herzegovina heen waarbij een paspoort verplicht is.

Tolwegen in Kroatië

De tolwegen kunnen contant worden betaald in Kuna’s of euro’s. Hiervoor moet je wel de bemande poortjes kiezen. Ook worden alle bekende creditcards geaccepteerd. Er is ook een prepaid-kaartsysteem met transponder nodig. Hiermee hoef je niet in de rij te wachten en ontvang je 20% korting. Meestal wordt dit alleen gebruikt als erg vaak over de tolwegen reist. Voor de meeste vakantiegangers dus niet nodig. Wil je vooraf precies weten wat je aan tolwegen kwijt bent? Bereken dan hier de prijs

De voertuigen worden in verschillende categorieën ingedeeld, op basis van de categorie wordt de prijs bepaald.

 

Snelwegen van Kroatië

Onderstaand een overzicht van de prijzen in Kuna’s van Zagreb – Split – Dubrovnik.

Prijzen tolwegen Kroatië

Meer tarieven vind je hier.

Verplicht mee in de auto

In een auto met een aanhangwagen of caravan erachter moeten twee gevarendriehoeken aanwezig zijn op de snelwegen van Kroatië. Bij pech of ongeval moet moeten deze worden ingezet. Buiten de bebouwde kom op minimaal 100m afstand van het voertuig. Daarnaast moeten in alle gevallen de alarmlichten worden ingeschakeld. Ook is het verplicht om een veiligheidshesje in de auto te hebben. Deze dient de bestuurder te dragen bij een ongeval of pech, zowel binnen als buiten de bebouwde kom. De ANWD adviseert om voor alle inzittenden een veiligheidshesje mee te nemen in de auto. Daarnaast is een verbanddoos ook verplicht. Reservelampen zijn alleen verplicht als het voertuig niet is uitgerust met xenon- neon- of ledverlichting. Huur je een auto? Controleer dan vooraf of de verplichte uitrusting zich in het voertuig bevind.

Voor motorrijders geldt dezelfde regel wat betreft de reservelampen. Motorrijders en zijspanrijders hoeven geen verbanddoos, gevarendriehoek of veiligheidshesje bij zich te hebben.

Verkeersregels

Wil je alle verkeerregels voor Kroatië nalezen neem dan een kijken op de website van de ANWB.

No Comments
Leave a Comment